Home » Свят » Бивш съветник на Пентагона говори за преместване на украинската столица

Бивш съветник на Пентагона говори за преместване на украинската столица

Сподели новината

Бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър, известен с проруските си изказвания, казва, че украинският президент Владимир Зеленски може да отиде в западната част на страната и да състави правителство в Лвов.

Пред Judging Freedom Дъглас Макгрегър обвини правителството в Киев в корупция и заяви, че Володимир Зеленски ще състави правителство в Лвов и ще настоява Украйна да стане член на НАТО.

Американският пенсиониран полковник, който често е бил канен като гост-анализатор в RT, твърди, че Одеса и други украински градове ще бъде превзети от руската армия.

Само преди няколко седмици Дъглас Макгрегър написа в социалната мрежа X, че американците са дали на Украйна „мисия невъзможна и на практика им казахме да умрат там“. Той сравни войната в Украйна с войната в Афганистан.

По отношение на думите на Еманюел Макрон, че НАТО може да изпрати войски в Украйна в даден момент, Дъглас Макгрегър смята, че френският лидер иска да се представи пред света като значим лидер, но в действителност не е и няма голямо влияние над случващото се на украинския фронт.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар