Home » Свят » Блинкън призова Израел да използва всички възможни средства, за да увеличи помощта за Газа

Блинкън призова Израел да използва всички възможни средства, за да увеличи помощта за Газа

Сподели новината

Днес държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън призова Израел да използва максимално "всички възможни средства" за доставката на хуманитарна помощ в ивицата Газа, като заяви, че настоящата ситуация в гъсто населения анклав е неприемлива и неустойчива, предаде Ройтерс и БТА.

Говорейки преди срещата си с министър-председателя на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани във Вашингтон, американският първи дипломат заяви, че точно сега има възможност да се постигне незабавно прекратяване на огъня във войната между Израел и "Хамас", но това зависи от палестинската групировка, която трябва да се включи в преговорите.

Той призова "Хамас" да приеме "незабавно прекратяване на огъня" с Израел в момент, когато в Кайро се водят преговори между ислямистката групировка и международни посредници, в това число и Катар, отбелязва Франс прес.

"Имаме възможност (да постигнем) незабавно прекратяване на огъня, което би могло да върне заложниците у дома, да позволи значително увеличаване на хуманитарната помощ за палестинците, които толкова отчаяно се нуждаят от нея, и което след това би могло да създаде и условия за трайно разрешаване" на конфликта, заяви ръководителят на американската дипломация по време на срещата си с катарския премиер.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар