Home » Свят » Британското разузнаване: Кремъл вече не се страхува от бойците на „Вагнер“

Британското разузнаване: Кремъл вече не се страхува от бойците на „Вагнер“

Сподели новината

Новият полеви командир на руската частна военна компания "Вагнер" Антон "Лотос" Елизаров направи първото си видеоизявление след смъртта на бившия собственик на частната армия Евгений Пригожин и бившия полеви командир Дмитрий "Вагнер" Уткин в самолетна катастрофа през август 2023 г. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че във видеото си Елизаров подробно описва местоположението на новия щаб на "Вагнер" в "казашки лагери" в Казачи лагери, почти сигурно в Ростов, Южна Русия, разположен заедно с казармите на руската 150-та мотострелкова дивизия.

Освен това Елизаров твърди, че в новата база на "Вагнер" ще се помещава и Доброволческият корпус на руската национална гвардия (Росгвардия), което косвено потвърждава подчинението на частната армия на Росгвардия.

Според британското разузнаване Росгвардия вероятно подготвя ново формиране на Доброволчески корпус от опитен личен състав на "Вагнер", за да подсили военните усилия на Русия в Украйна и да разшири руското влияние в Африка.

Руската държава вероятно е разрешила изграждането на новата база на "Вагнер" и навярно счита, че подчинявайки компанията на Росгвардия, тя е премахнала всяка потенциална заплаха, която "Вагнер" може да представлява за сигурността на руския режим, отбелязва британското МО.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар