Home » Свят » Вашингтон засилва натиска! Първият дипломат на САЩ отива в Израел, за да удължи спирането на огъня

Вашингтон засилва натиска! Първият дипломат на САЩ отива в Израел, за да удължи спирането на огъня

Сподели новината

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че ще работи с израелците по време на пътуването си до Израел през следващите дни, за да види дали временното прекратяване на огъня може да бъде удължено, предава "Ройтерс".

Говорейки на пресконференция в Брюксел след среща на НАТО, Блинкън каза, че продължаването на паузите ще означава освобождаване на повече заложници и повече помощ, която да влезе в Газа.

"Ясно е, че това е нещо, което искаме. Вярвам, че това също е нещо, което Израел иска", каза той.

"Ние работим върху това всеки ден и очаквам да се заема с това утре, когато съм в Израел с правителството", добави той.

Израел и "Хамас" преговаряха чрез посредници в сряда за удължаване на шестдневна пауза в боевете, при която екстремистите от Газа освободиха 60 израелски жени и деца измежду 240-те заложници, които заловиха при смъртоносна атака на 7 октомври.

В замяна Израел освободи 180 палестински задържани, всички жени и тийнейджъри.

Блинкън, който също ще посети Йордания и Обединените арабски емирства тази седмица, каза, че ще води разговори за бъдещето на Газа и решение на конфликта с две държави.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар