Home » Свят » Вашингтон: Израел подписа споразумение за спиране на огъня в Газа, чака се „Хамас“

Вашингтон: Израел подписа споразумение за спиране на огъня в Газа, чака се „Хамас“

Сподели новината

Израел е съгласен с рамково споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа и за освобождаване на държани от радикалното палестинско движение "Хамас" израелски заложници, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като и двете агенции цитират неназован високопоставен представител на правителството на САЩ. Той отбелязва, че сега всичко зависи от съгласието на ислямистката групировка, пише БТА.

Израелската страна "е приела в общи линии" предложението, което включва шестседмично примирие в Газа, както и освобождаване на по-уязвимите заложници от тези, които понастоящем са останали в плен на "Хамас", посочва АП. Агенцията уточнява, като цитира висшия представител на Вашингтон, че се имат предвид хората, които са болни или ранени, а също и възрастните и за жените.

"Израелците принципно подписаха точките на споразумението", е заявил представителят на администрацията на Джо Байдън днес. "Сега топката е в полето на "Хамас" и ние продължаваме да настояваме колкото се може по-твърдо (за съгласието на групировката)", е добавил той, цитиран от АП, като изрично е пожелал анонимност.

"Би трябвало заложниците да бъдат освободени", е казал представителят пред репортери в конферентна зала във Вашингтон, съобщава Ройтерс. "Сделката принципно е налице. Но аз не искам по един или друг начин да създавам очаквания", заявява още представителят.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар