Home » Свят » Вашингтон и Лондон отново удариха хусите

Вашингтон и Лондон отново удариха хусите

Сподели новината

САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по 18 цели на йеменските бунтовници хуси, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Ударите бяха нанесени по осем отделни обекта на хусите в Йемен в отговор на атаките, които те предприемат срещу кораби в Червено море, обяви Пентагонът.

Тези съвместни удари в Йемен са нанесени заедно с други страни, които оказват подкрепа за операцията срещу хусите – Канада, Австралия, Бахрейн, Дания, Нидерландия и Нова Зеландия, се казва в изявление на Пентагона.

Телевизията на хусите "Ал Мазира" потвърди, че има нанесени такива удари по йеменската столица Сана, предаде Ройтерс. Според медията ударите в Сана са били девет.

Британското министерство на отбраната потвърди, че е участвало в съвместите удари с четири изтребителя "Тайфун" и два самолета за презареждане, предаде Франс прес.

Малко след съобщението за нанесените удари министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че "САЩ няма да се поколебаят да минат към действия, ако е необходимо, за да защитят живота на хората и свободната търговия", предаде Франс прес.

В съобщението на минисъра се казваше, че хусите ще понесат последствията от атаките си в Червено море и Аденския залив.

Същевременно хусите казаха, че са атакували петролен танкер в Аденския залив, предаде Ройтерс.

Според говорителя на хусите Яхия Сария става дума за танкера "Торм тор", плаващ по флага на САЩ.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар