Home » Свят » Вашингтон: Украйна да не очаква покана за НАТО през юли

Вашингтон: Украйна да не очаква покана за НАТО през юли

Сподели новината

Посланикът на САЩ в НАТО Джулиан Смит каза във вторник, че не очаква Алиансът да отправи покана за членство на Украйна на срещата на върха във Вашингтон през юли, цитира думите ѝ Ройтерс.

"Що се отнася до срещата на върха това лято, не очаквам Алиансът да отправи покана на този етап", каза Смит в отговор на въпрос в разговор с журналисти преди срещата на министрите на отбраната на НАТО в четвъртък.

Докато се бори с инвазията на Русия, Украйна даде ясно да се разбере, че целта ѝ е да стане член на водения от САЩ военен съюз.

Киев и някои от неговите съюзници в НАТО, особено в Източна Европа, настояха за покана за членство, въпреки че приемат, че Украйна не може да се присъедини към НАТО, докато все още е във война.

На срещата на върха в Литва миналата година лидерите на НАТО казаха, че бъдещето на Украйна е в Алианса, но не изпратиха покана и дори не определиха график за членство.

"Работихме много усилено от срещата на върха във Вилнюс миналата година, за да предприемем редица стъпки, за да продължим да помагаме на нашите приятели в Украйна с необходимите реформи в собствената им страна, за да се доближим до евроатлантическата интеграция", каза Смит.

"И ние продължаваме да се фокусираме преди всичко върху това да ги подкрепяме в настоящата битка и да гарантираме, че те могат да надделеят на бойното поле."

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар