Home » Свят » Високопоставен член на Хамас оцеля при израелски удар в Ливан

Високопоставен член на Хамас оцеля при израелски удар в Ливан

Сподели новината

Представител на "Хамас" оцеля днес при израелски удар в Ливан на близо 60 км от границата с Израел, съобщиха четирима източници от сферата на сигурността, цитирани от Ройтерс и БТА.

Трима души, включително двама цивилни и един боец на "Хизбула", са били убити при удара, съобщиха същите източници.

Местни спасители съобщиха за Франс прес, че нападението, извършено в село Джадра, южно от Бейрут, и насочено срещу автомобил, е отнело живота на ливански продавач на зеленчуци и сириец на мотоциклет.

Не е известно също така дали представителят на "Хамас" е бил в колата по време на удара.

Палестинският източник от сферата на сигурност съобщи за "неуспешен атентат срещу високопоставен служител" на "Хамас", но не назова името му.

Ударът е извършен много по-навътре в ливанска територия от обикновено, когато Израел и "Хизбула" си разменят удари в граничната зона, отбелязва агенцията.

Израелската армия засега не е отговорила на запитванията на Ройтерс за коментар по темата.

Междувременно "Хизбула" заяви днес, че е свалила израелски дрон "Скайларк", който е "в добро състояние".

"Скайларк" е малък безпилотен летателен апарат, използван обикновено за разузнаване и произвеждан от израелската компания "Елбит системс", посочва Ройтерс.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар