Home » Свят » Володимир Зеленски: Новите ни изтребители ще полетят в украинското небе и то още тази година

Володимир Зеленски: Новите ни изтребители ще полетят в украинското небе и то още тази година

Сподели новината

Тази година нови изтребители ще бъдат в украинското небе. Това заяви в петък президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщението си към нацията, цитирано от "Укринформ".

"Днес сме в Харков. Посещението на Марк Рюте, министър-председател на Нидерландия. Заедно посетихме нашите воини – момчетата се възстановяват от раните си. Имах честта да им благодаря и да им връча държавни награди. Благодарен съм на всеки лекар, на всички наши медицински работници, които спасяват животи. Това е най-почтената работа. Заедно с Марк посетихме места в Харков, ударени от руски ракети. Унищожени бяха обикновени жилищни сгради, инфраструктурата на града… Важно е да се осигури по-голяма сигурност за Харков. Ние работим с всички лидери за укрепване на противовъздушната отбрана както тук, така и в други градове. Светът има този потенциал и се нуждаем от достатъчно обща решителност, за да накараме руския терор да загуби.", разказа за изминалия ден Зеленски.

Днес имаме нов пакет от военна подкрепа за нашите воини от Нидерландия. Страната активно ни помага с ПВО, с коалицията F-16. Тази година нови бойни самолети ще бъдат в нашето небе и ние трябва да направим тази година ефективна, за да се защитим срещу руските управляеми бомби, руските самолети и техните ракети.

Подписахме двустранно споразумение за сигурност между нашите страни – ангажименти за сигурност, сътрудничество в областта на сигурността. Това е седмото такова споразумение за сигурност с нашите партньори и това е силно споразумение. Има определен размер на военна подкрепа на година – 2 милиарда евро. Има всички подробности за съвместната ни работа и в сферата на отбраната, и в политиката, и в постигането на справедливост. Нидерландия подкрепя създаването на специален трибунал за руска агресия, подкрепя нашата работа както в Украйна, така и с партньори за изправяне на всички руски военнопрестъпници пред правосъдието и подкрепя засилването на санкциите срещу Русия за войната.

Вече подготвихме активна международна работа за март: ще има повече подкрепа, подготвяме нови споразумения за сигурност, нови споразумения за оръжия за нашите войски. Ключовото е, че Русия трябва да губи, а страната ни трябва да възстанови сигурността заедно с нашите партньори.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар