Home » Свят » Вратата на президентския дворец в Мексико е разбита от протестиращи

Вратата на президентския дворец в Мексико е разбита от протестиращи

Сподели новината

Група, протестираща срещу изчезването на 43-ма студенти в Мексико през 2014 г., събори вратата на президентския дворец в столицата, показват видеозаписи, излъчени от местни телевизии, предаде Ройтерс и БТА.

Протестиращите разбиха вратата с помощта на бял пикап от държавната електрическа компания на Мексико, показват видеозаписите. По същото време президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор даваше ежедневната си пресконференция в същата сграда.

Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне групата, информира вестник "Универсал", който твърди, че органите на реда са издигнали барикади в двореца, за да попречат на протестиращите да проникнат в сградата.

Не е ясно дали все още има протестиращи в двореца, но местните медии съобщиха, че някои от участниците са били арестувани.

Запитан за инцидента от журналист по време на пресконференцията Лопес Обрадор заяви, че няма да използва сила срещу протеста и че правителството ще продължи да разследва случая с изчезналите студенти.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар