Home » Свят » Въоръжените сили на Украйна са принудени зорко да разпределят боеприпасите си, заяви Белият дом

Въоръжените сили на Украйна са принудени зорко да разпределят боеприпасите си, заяви Белият дом

Сподели новината

От Белия дом съобщават, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се ангажират във внимателно разпределение на изчерпващите се боеприпаси, докато руснаците се стремят да използват този момент за атаки срещу техните позиции. Тази информация беше предадена от координатора на Съвета за национална сигурност в Белия дом, Джон Кърби, както съобщава Укринформ и Фокус.

"Знаем, че в някои подразделения те (украинските военни – бел.ред.) разпределят боеприпасите си много, много внимателно, защото започват да се притесняват, че запасите свършват“.

"Руснаците знаят това и затова продължават да атакуват с дронове и ракети, за да принудят украинците да изтощят системите си за противовъздушна отбрана, които – и те знаят това – не се попълват в момента“.

В допълнение Кърби отбеляза, че украинските командири в отделни райони също трябва да определят кои системи с по-голям обсег да използват сега и кои не поради липсата на нови траншове военна помощ.

Той коментира и ситуацията около Авдеевка, като изрази мнение, че руснаците искат да я използват за логистични цели, за да провеждат операции в целия регион на Донбас.

Според него липсата на съдействие от страна на САЩ усложнява обстановката не само на фронта, но и във вътрешността на страната. В този контекст Кърби отбеляза, че руснаците се опитват да ударят възможно най-много обекти от украинската военно-промишлена база, както и граждански обекти.

Сенатът на САЩ не събра достатъчно гласове за процедурно гласуване на законопроект, който предвижда допълнителни средства за Украйна, Израел и Тайван.

Президентът на САЩ Джо Байдън остро критикува републиканците в Конгреса, след като блокираха двупартийно споразумение за границата и пакет от чуждестранна помощ, включително за Украйна.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар