Home » Свят » В Белград се проведе протест срещу насилието над ЛГБТ+ общността

В Белград се проведе протест срещу насилието над ЛГБТ+ общността

Сподели новината

Протест под мотото "Ние не мълчим" започна тази вечер в центъра на Белград, съобщава белградският вестник "Данас". Сдружението "Да се ​​знае!“ призова за протест заради полицейска бруталност срещу двама млади представители ЛГБТ+ общността в Белград, предаде БТА.

Организаторът на протеста, сдружението "Да се ​​знае!", ще поиска незабавно наказателно преследване на полицаите, участвали в насилието над две ЛГБТ+ лица. От сдружението съобщиха, че на 26 февруари служители на полицията са нанесли брутален побой и са унизили две ЛГБТ+ лица при обиск на апартамент.

На протеста присъстват членове на ЛГБТ+ общността, активисти и няколко журналистически екипа. Сред присъстващите е нападнатият младеж и майка му.

Радомир Лазович, депутат от Зелено-левия фронт, заяви, че е срамно полицията, която трябва да защитава гражданите, да има такъв подход към членовете на ЛГБТ общността. Представителят на "Да се знае“ Боян Лазич каза по-рано, че полицейската акция е била извършена заради предполагаем сигнал за наркотици, но полицаите влезли незаконно в апартамента, като разбили вратата.

Той допълни, че полицаите не са дали право на адвокат на младежа и момичето, които са съквартиранти, и че, по думите му, в момента, в който видели знаме с цветовете на дъгата, са започнали да ги малтретират.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар