Home » Свят » В Германия: Не можем сами да помагаме на Украйна

В Германия: Не можем сами да помагаме на Украйна

Сподели новината

Германия няма да може сама да помага на Украйна, заяви германският министър на финансите Кристиан Линднер, предаде Die Zeit.

„Няма как да влагаме повече средства в това, за да могат другите да дават по-малко“, каза той на събитие на Източния комитет на германската икономика.

Линднер предупреди за възможно финансово претоварване, ако Германия трябва да поеме сама "финансовата тежест на конфликта в Украйна" и призова останалите членки на ЕС да засилят подкрепата си за Киев.

На среща на върха в Брюксел в средата на декември Унгария наложи вето върху увеличаването на многогодишния бюджет на ЕС за 2024-2027 г., включително 50 милиарда евро макрофинансова помощ за Киев. Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел каза пред репортери след срещата на върха, че очаква лидерите на ЕС да могат единодушно да одобрят финансова помощ за Украйна в началото на 2024 г.

От своя страна ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕК подготвя алтернативни варианти за предоставяне на финансова помощ на Украйна от ЕС в случай на провал на преговорите за отпускане на такива средства от общоевропейския бюджет. .

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар