Home » Свят » В Загреб ще дават по 600 евро за новородено дете

В Загреб ще дават по 600 евро за новородено дете

Сподели новината

Загребският градски съвет прие предложение на кмета Томислав Томашевич за увеличаване на финансовата помощ за новородено дете на 600 евро, съобщи хърватската национална телевизия ХРТ, цитирана от БТА.

Досега загребчани са получавали по 331,81 евро помощ от общината за новородено бебе. Финансовата подкрепа ще бъде изплащана наведнъж, а не на две части както досега, за да може да се набави всичко необходимо за новороденото в най-кратък срок.

Градският съвет прие и предложението на кмета за изменение и допълване на Решението за финансова помощ за хърватските ветерани от войната през 90-те години за Великден и Коледа. Финансовата помощ се увеличава на 50 евро от около 26 евро.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар