Home » Свят » В отговор на папата за Украйна: Президентът на Латвия заяви, че не може да се капитулира пред злото

В отговор на папата за Украйна: Президентът на Латвия заяви, че не може да се капитулира пред злото

Сподели новината

Не може да капитулираме пред злото, каза латвийският президент Едгарс Ринкевичс в социалната си мрежа "Екс" в отговор на изказването на папа Франциск за преговорите за войната на Русия в Украйна, предаде Укринформ и БТА.

"Човек не трябва да капитулира пред лицето на злото, човек трябва да се бори и да го победи така, че злото да развее бялото знаме и да се предаде", написа той.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">My Sunday morning take: One must not capitulate in face of evil, one must fight it and defeat it, so that the evil raises the white flag and capitulates</p>&mdash; Edgars Rinkēvičs (@edgarsrinkevics) <a href="https://twitter.com/edgarsrinkevics/status/1766716424725107050?ref_src=twsrc%5Etfw">March 10, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

По-рано в интервю за швейцарската обществена телевизия папата призова за преговори в руската война срещу Украйна и отбеляза, че "този, който има смелостта да развее белия флаг, ще бъде по-силният".

Във връзка с изказването на папата говорителят на Ватикана Матео Бруни каза, че преговорите не означават капитулация.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар