Home » Свят » В САЩ смятат, че украинската армия никога няма да може да пробие руската отбрана

В САЩ смятат, че украинската армия никога няма да може да пробие руската отбрана

Американският вестник „Ню Йорк Таймс“ пише, че контраофанзивата на украинската армия не е постигнала особено значими резултати към този момент. Дори е възможно руската отбрана „никога“ да не бъде пробита.

Преди украинската армия да започне контранастъпление през юни, в Киев се надяваха, че могат да възпроизведат успехите от миналата година и бързо да си върнат големи части от територията, контролирана от Русия. Вместо това първоначално украинските сили не постигнаха почти никакъв напредък.

През последните седмици те направиха повече, но и към момента могат да се похвалят само няколко превзети малки села. Типовете маршрути, които позволиха на Украйна да си върне толкова големи територии миналата година, са редки. В момента украинските сили превземат малки стратегически селища с надеждата скоро да дойде големият пробив. Но такъв може никога да не дойде.

Военни анализатори посочват, че в Украйна се наблюдават сцени като от Първата и Втората световни войни, Гражданската война в САЩ и Корейската война. Войната невинаги е грандиозен триумф. За да се стигне до грандиозния триумф, на фронта трябва да бъде положена основата, която често е скучна и не се вижда в медиите.

С други думи: Украйна и нейните съюзници, включително САЩ, може би поставиха твърде високи очаквания за контранастъплението. Украйна се бие с една от най-силните армии в света. До големия пробив на фронта може би ще са нужни не месеци, а години. Украинските командващи все още се надяват да постигнат пробив и да разделят руските сили на две, прекъсвайки коридора към Крим. Но през ноември ще настъпи калният сезон и движението на войските ще бъде по-трудно.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар