Home » Свят » Габриел: НАТО може да разчита на България за защита на общите ценности

Габриел: НАТО може да разчита на България за защита на общите ценности

Сподели новината

Габриел: НАТО може да разчита на България за защита на общите ценности

Снимка: БГНЕС

Присъединяването на България към НАТО преди 20 години беше не само външнополитическа, а и благородна цел, защото на първо място то е приобщаване към ценностите на демокрацията, свободата и мира. Това заяви вицепремиерът в оставка Мария Габриел в словото си по повод 75-годишнината от основаването на НАТО в централата на алианса в Брюксел.

Това е и ангажимент за принос към общата сигурност. Това е споделяне на опит. Можете да разчитате на България, че ще продължи да поставя в дневния ред стратегическата важност на Черно море и Западните Балкани, добави тя.

Присъединяването на България към НАТО беше също вдъхновение за важни реформи. Благодаря на всички поколения политици, военни, представители на академичната общност и гражданското общество, които допринесоха за това България и НАТО да бъдат там, където са днес. Можете да разчитате на готовността на България да защитава общите ценности. Свободата и мирът не са даденост и трябва всеки ден да бъдат защитавани, добави вицепремиерът.

Тази година се навършват 20 години от присъединяването на България и още шест европейски държави към НАТО, и 25 години от първото разширяване на пакта след края на Студената война. (кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар