Home » Свят » „Газа е палестинска земя“ и не подкрепяме нейната окупация от Израел, заяви САЩ

„Газа е палестинска земя“ и не подкрепяме нейната окупация от Израел, заяви САЩ

Сподели новината

Ведант Пател, говорителят на Държавния департамент на САЩ, заяви във вторник, че "Газа е палестинска земя" и Съединените щати "не подкрепят" постоянна "окупация на ивицата Газа" от Израелските сили за отбрана (IDF), цитирана от News.bg.

Въпреки това не може да има връщане към ситуацията преди 7 октомври. В това отношение държавният секретар Антъни Блинкън също беше "много ясен" с ръководството на Израел, като ги увери в подкрепата на САЩ в техния отбранителен кръстоносен поход срещу Хамас, смята Пател.

Пател добави, че досега 526 камиона с хуманитарна помощ са влезли в Газа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар