Home » Свят » Гаф на срещата Зеленски-Ердоган

Гаф на срещата Зеленски-Ердоган

Сподели новината

Синхронният преводач на украинския президент Владимир Зеленски не успя да преведе част от отговора на турския му колега Реджеп Тайип Ердоган, а след това и въпрос от публиката, и беше заменен. Инцидентът стана в петък вечерта по време на пресконференция между двамата лидери в Истанбул.

Във видео, публикувано на страницата на Зеленски във Facebook, симултанен преводач започва да заеква и да спира, докато превежда отговора на Ердоган на украински журналист. Той изобщо не успя да преведе въпроса на турския журналист към двамата президенти, така че Зеленски трябваше да зададе въпроса на английски. Тъй като турският журналист не беше готов да пита на английски, украинският президент помоли просто да повтори въпроса. В този момент в ефира се появи още един синхронен преводач и с това инцидентът приключи.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар