Home » Свят » Генерал от ВСУ в оставка: Зеленски не се справя със задълженията си ВИДЕО

Генерал от ВСУ в оставка: Зеленски не се справя със задълженията си ВИДЕО

Сподели новината

Генералът от ВСУ в оставка Серхий Кривонос заяви в интервю за телевизионния канал "Прямий", че украинският президент Володимир Зеленски не се справя със задълженията си.

"Що се отнася до изявлението на президента, че мисли за смяна на ръководството на Украйна, бих искал да се надявам, че той е мислил за себе си. Много ми се иска да вярвам, че е осъзнал, че по принцип не се справя с определена част от задълженията си по отношение на Конституцията и закона за мобилизацията", каза той пред "Прямий", коментирайки ситуацията около главнокомандващия ВСУ Валерий Залужний.

По-рано бившият депутат от Върховната рада Борислав Береза обяви, че Залужний е отстранен от поста главнокомандващ ВСУ. По думите му в президентската канцелария са постъпили възмутени обаждания от чуждестранни партньори. На свой ред депутатът от Върховната рада Олексий Гончаренко заяви, че Залужний е информиран за оставката си, но все още няма указ. По-късно говорителят на украинския президент Сергей Никифоров съобщи, че Зеленски не е уволнявал Залужний.

Но спекулациите в украинските и западните медии относно съдбата на Залужний продължават и до днес. The Washington Post цитира високопоставени източници в Киев, според които Залужний засега ще запази поста си, но вече е взето решение за оставката му.

The Washington Post цитира високопоставени източници в Киев, според които Залужний ще запази поста си, но вече е взето решение за оставката му.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар