Home » Свят » Германия към Макрон: Спри да говориш за изпращане на войски в Украйна

Германия към Макрон: Спри да говориш за изпращане на войски в Украйна

Сподели новината

Германия призова за прекратяване на дебата за изпращане на европейски сухопътни войски в Украйна на фона на разрив в отношенията с Франция, предаде The Telegraph.

„Никой наистина не иска ботуши на земята в Украйна, сега има дискусия за това, така че трябва да го спрем на този етап“, каза Борис Писториус, германският министър на отбраната, по време на посещение в Хелзинки.

Анти Хаканен, неговият финландски колега, беше също толкова критичен. „Сега никой не подкрепя идеята (за сухопътни сили на НАТО в Украйна)", каза той. „Но всички подкрепят по-голяма подкрепа под формата на оръжия, боеприпаси и пари. Върху това трябва да се съсредоточим сега“, каза той.

Коментарите на Писториус отразяват нарастващото френско-германско разногласие относно политиката на европейските сили спрямо Украйна. Еманюел Макрон, френският президент, промени твърдо реториката си през последните седмици, като вчера призова за изпращане на войски в Украйна, ако Русия напредне към Киев или Одеса, съобщиха френски медии.

Междувременно Писториус омаловажи значението на вътрешнополитическите дебати в Германия за предоставянето на крилати ракети "Таурус" на Украйна. По думите му ракетите с голям обсег няма да решат изхода на войната. Въпросът е дали ракетите могат да помогнат "на едно или на друго място", каза той.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар