Home » Свят » Грандиозен скандал! Вот на недоверие заради връзки с Москва

Грандиозен скандал! Вот на недоверие заради връзки с Москва

Сподели новината

Опозицията в долната камара на парламента на Италия – Камарата на депутатите, внесе предложение за вот на недоверие срещу министъра на инфраструктурата и транспорта и вицепремиер Матео Салвини заради предполагаеми връзки на оглавяваната от него партия "Лига" с Русия, предаде АНСА, като се позовава на източници от Камарата, пише БТА.

Гласуването е насрочено за 25 март. То е внесено от центристката партия "Действие" на бившия министър на икономиката Карло Календа и беше подписано и от антисистемното "Движение 5 звезди", от десноцентристката Демократическа партия, както и от по-малки леви партии.

Салвини е под огъня на критиките заради това, че отказа да осъди руския президент Владимир Путин за смъртта в затвора в Арктика на руския опозиционен лидер Алексей Навални. Салвини е критикуван и заради това, че неговата партия не е скъсала връзките с управляващата руска партия "Единна Русия".

Календа заяви, че "Лига" си остава силно пропутински настроена, въпреки че демонстрира това по-малко открито в сравнение с миналото.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар