Home » Свят » Група за противодействие на киберзаплахите на Северна Корея е създадена от Япония, Южна Корея и САЩ

Група за противодействие на киберзаплахите на Северна Корея е създадена от Япония, Южна Корея и САЩ

Сподели новината

Южна Корея, Япония и САЩ смятат че Северна Корея използва кибернетични дейности, за да финансира незаконните си оръжейни програми. Затова трите държави се договориха да създадат консултативна група на високо равнище за противодействие, предадоха от Йонхап и Ройтерс като се позовават на южнокорейската президентска канцелария.

Решението е било взето предишната седмица на тристранна среща с участието на заместник-съветника по националната сигурност на Южна Корея Ин Сон-хуан, заместник-съветника по националната сигурност на САЩ за киберпространството и новите технологии Ан Нойбергер и заместник-ръководителя на японския секретариат по националната сигурност Кейичи Ичикава във Вашингтон, цитирано от БТА.

Целта на новата консултативна група, която ще заседава на всяко тримесечие, е да разработи мерки за блокиране на киберпрестъпленията на Северна Корея и да подобри съвместния капацитет за реакция на трите държави срещу глобалните киберзаплахи.

Консултативният орган е продължение на споразумението, постигнато от президента Юн Сук-йол, американския му колега Джо Байдън и японския премиер Фумио Кишида по време на тристранната им среща на върха в Кемп Дейвид през август. Тогава те се договориха за създаване на тристранна работна група, натоварена с борбата със севернокорейските киберзаплахи и кражбите на криптовалута, припомня Йонхап.

По време на престоя си във Вашингтон Ин се е срещнал и с националния координатор по киберсигурност на Австралия Дарън Голди миналия понеделник и двете страни се договориха да работят за съвместно идентифициране и реагиране на общи заплахи, съобщава още канцеларията на президента Юн.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар