Home » Свят » Дейвид Камерън е на посещение в Германия, за да разговаря за Украйна и Газа

Дейвид Камерън е на посещение в Германия, за да разговаря за Украйна и Газа

Сподели новината

Външният министър на Обединеното кралство, Дейвид Камерън, ще обсъди увеличаването на подкрепата за Украйна и усилията за предоставяне на допълнителна хуманитарна помощ в Газа по време на днешните разговори с германската си колежка Аналена Бербок в Берлин, съобщиха Ройтерс и БТА.

Двамата ще се срещнат броени дни след като руски медии публикуваха прехванат разговор в интернет между висши германски военни, свързан с Украйна, в който те коментират подробности от операциите на Великобритания там.

В хода на втория годишен стратегически диалог между Обединеното кралство и Германия се очаква двамата външни министри да обсъдят по-нататъшната военна помощ за Украйна и начините за оказване на по-силен натиск върху Русия.

Те ще обсъдят също напредъка към спиране на огъня в ивицата Газа, помощта за палестинския анклав и предотвратяването на незаконната миграция.

Макар Камерън да призова за "сила, устойчивост и единство" в изявление преди разговорите с Бербок, той вероятно ще повдигне въпроса и за смущаващото изтичане на информация. "Трябва да укрепим отбраната си, да стоим близо до най-верните си приятели като Германия и да търсим нови съюзници", каза Камерън в изявлението.

Германия заяви, че Русия е публикувала изтеклия разговор, за да предизвика разногласия между Берлин и съюзниците му. В него германски представители споменават за разполагането на британски военни в Украйна и е на британски ракети "Сторм шадоу".

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар