Home » Свят » Денис Шмигал и Роберт Фицо провеждат срещата си в Ужгород

Денис Шмигал и Роберт Фицо провеждат срещата си в Ужгород

Сподели новината

Премиерът на Словакия Роберт Фицо е на посещение в Украйна, за да се срещне с премиера на страната Денис Шмигал, съобщи Фокус.

Срещата между двамата се провежда в град Ужгород.

Денис Шмигал е отбелязал, че на дневен ред са двустранните отношения между Украйна и Словакия и подкрепата за европейски инициативи.

"Разчитаме на конструктивен и практичен диалог", е добавил Шмигал.

Преди посещението си в Украйна Роберт Фицо направи редица скандални изказвания. Словашкият премиер заяви, че Украйна ще трябва да даде част от територията си на Русия.

А ден преди срещата, когато Русия атакува с ракети Украйна, по-специално Киев, Фицо заяви, че в украинската столица " животът е абсолютно нормален ".

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар