Home » Свят » Джо Байдън одобри! Американски самолети ще пускат хуманитарна помощ в ивицата Газа

Джо Байдън одобри! Американски самолети ще пускат хуманитарна помощ в ивицата Газа

Сподели новината

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че американски самолети ще започнат да спускат хуманитарна помощ в ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Байдън каза това ден след като десетки палестинци загинаха при хаотичен сблъсък с израелски войници, предаде Асошиейтед прес.

Президентът обяви решението, след като вчера най-малко 115 палестинци загинаха и над 750 бяха ранени в Газа, по данни на контролираното от екстремистката групировка „Хамас“ здравно министерство в палестинския анклав. Според свидетели разположени наблизо израелски военни са открили огън по множество от хора, струпали се покрай хуманитарен конвой.

Байдън оповести решението за хуманитарната помощ при срещата си с италианския премиер Джорджа Мелони в Белия дом.

Американският лидер уточни, че спускането на хуманитарната помощ ще започне „в близките дни“.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар