Home » Свят » Джо Байдън след медицинския преглед: Всичко е наред, напълно здрав съм!

Джо Байдън след медицинския преглед: Всичко е наред, напълно здрав съм!

Сподели новината

Президентът на САЩ Джо Байдън днес се подложи на годишен медицински преглед във военна болница в покрайнините на Мериленд, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че резултатите от прегледа, ще бъдат внимателно наблюдавани, тъй като 81-годишният президент се стреми да бъде преизбран на изборите през ноември, пише БТА.

Облечен в официален костюм президентът излезе от Белия дом по-рано днес и се прибра няколко часа по-късно след прегледа. Той заяви пред репортери, че резултатите не са по-различни от тези през миналата година.

След миналогодишния преглед лекарите обявиха Байдън за здрав и "годен за работа". Тогава те също така отстраниха лезия от кожата на гърдите му и обявиха, че президентът не страда от симптоми на дълъг ковид. Байдън се разболя от КОВИД-19 през 2022 година.

Белият дом каза, че ще публикува писмено резюме на най-новия преглед на президента по-късно днес.

Тазгодишният преглед беше извършен в момент, когато демократът Байдън и 77-годишният републиканец и бивш президент Доналд Тръмп се подготвят да се изправят един срещу друг на президентските избори на 5 ноември, отбелязва Ройтерс.

Двамата кандидати си размениха обвинения относно умствените им способности. А единствената съперничка на Тръмп за номинацията на републиканците, 52-годишната Ники Хейли, твърди, че и двамата са прекалено възрастни и трябва да се подложат на когнитивни тестове.

Байдън обича да играе голф и да кара велосипед в свободното си време. Вербалните му гафове и случаите на залитане обаче предизвикват опасения относно възрастта му, както и дали той е способен да се справи със задачите на върховен главнокомандващ, коментира Ройтерс.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар