Home » Свят » Дмитрий Медведев: Украйна е Русия, забравете за преговори с Володимир Зеленски

Дмитрий Медведев: Украйна е Русия, забравете за преговори с Володимир Зеленски

Сподели новината

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви днес по време на Световния младежки фестивал в Сочи, че Украйна е част от Русия и отхвърли възможността за преговори с настоящото ръководство на Украйна, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Медведев заяви, че Русия ще продължи своята т.нар. „специална военна операция“, докато Украйна не капитулира. Той допълни, че „историческите части на Русия“ трябва „да се завърнат у дома“. Той говори пред карта на Украйна, в която страната е без излаз на море, като Русия напълно контролира нейната източна и южна част, заедно с черноморското ѝ крайбрежие.

„Един от бившите ръководители на Украйна [вторият президент на страната Леонид Кучма – бел.ред.] заяви навремето, че Украйна не е Русия. Тази концепция трябва да изчезне завинаги. Украйна със сигурност е Русия“, заяви Медведев, получавайки аплодисменти от публиката.

Той отхвърли преговори за мир с настоящото ръководство на Украйна, начело на което е президентът Володимир Зеленски, и заяви, че едно бъдещо украинско правителство ще трябва да признае „новата реалност на място“, ако иска преговори.

Коментирайки отношенията между Запада и Изтока, Медведев, който обвини специалните сили и военните съветници на САЩ, че водят война срещу Русия, заяви, че връзките между Вашингтон и Москва са в най-лошото си състояние от Кубинската криза през 1962 г.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар