Home » Свят » Драстична мярка: съседна на България държава обмисля затваряне на хранителните магазини през уикенда

Драстична мярка: съседна на България държава обмисля затваряне на хранителните магазини през уикенда

Сподели новината

Румънският премиер Марчел Чолаку е представил за анализ предложение относно евентуалното затваряне на супермаркетите през уикенда, за да види какво би било въздействието от подобна мярка, предават местните медии, цитирани от БТА.

“Обсъдихме тази възможност на техническа среща на правителството. Това не е лесно решение. Сега трябва да бъдем справедливи, първо да няма измама в супермаркетите. Второ, ние не знаем дали покриваме нуждите на гражданите, ако затваряме супермаркетите. Не става дума само за супермаркети, а всички хранителни магазини”, обясни министър-председателят на пресконференция в края на срещата на Националния политически съвет на Социалдемократическата партия в парламента.

Предложението е провокирано след среща с представители на търговците на дребно, които поискаха от изпълнителната власт да забрани работата на супермаркети и хипермаркети след 13:00 ч. през почивните дни. Те се аргументираха, че така клиентите, които са пазарували от големите вериги магазини през седмицата, през уикенда ще дойдат при тях.

Румънският министър-председател и правителствена делегация обсъдиха във вторник с представители на местни вериги магазини и търговски дистрибутори на храни възможни решения, чрез които кабинетът може да подкрепи румънските производители, дистрибутори и търговци на дребно.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар