Home » Свят » Ердоган: Турция може да се раздели с ЕС

Ердоган: Турция може да се раздели с ЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Анкара може да се раздели с Европейския съюз, ако това е необходимо, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Коментара той направи в отговор на въпрос за приетия от Европейския парламент доклад за Турция, според който "процесът на присъединяване на Турция към ЕС не може да се възобнови при настоящите обстоятелства“, уточнява БТА.

Пред репортери преди да отпътува на посещение в САЩ, Ердоган заяви, че Европейският съюз предприема стъпки "да се откъсне от Турция".

"В този период, когато Европейският съюз предприема ходове за откъсване от Турция, ние правим своите оценки в контекста на тези събития и след тези оценки, ако е нужно, можем да се разделим с Европейския съюз", каза той.

ЕП призова в годишния си доклад Турция и институциите на ЕС и държавите членки да „прекъснат сегашната задънена улица“ и да потърсят „реалистичен рамка“ за отношенията между ЕС и Турция.

Турското външно министерство критикува доклада и изрази надежда, че позицията му ще бъде по-конструктивна, след като ЕП промени състава си, съобщиха турски медии.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар