Home » Свят » Жертвите в Красногорск са разстреляни хладнокръвно от упор, охраната на залата не била въоръжена ВИДЕО

Жертвите в Красногорск са разстреляни хладнокръвно от упор, охраната на залата не била въоръжена ВИДЕО

Сподели новината

Повече от 60 загинали и стотици ранени -е досегашната равносметка след стрелбата Crocus City Hall в Красногорск снощи. Оперативните служители на ФСБ и МВР издирват терористите.

По улиците на столицата и пътищата на Московска област дежурят засилени патрули.

Първият от двата планирани концерта на група Пикник със симфоничен оркестър трябвало да започне в Crocus City Hall в осем вечерта в петък, 22 март. Повечето от публиката вече е била в залата. Почти всички билети бяха разпродадени.

Около 20 часа няколко въоръжени мъже в камуфлаж нахлуват в залата. Кадри, публикувани онлайн, показват как хора с автомати хладнокръвно стрелят от упор по всеки, който им се изпречи на пътя, и се втурват в концертната зала. Там се случва същото.

Между второто и третото повикване най-малко трима мъже в камуфлаж откриват огън от автоматични оръжия и хвърлят граната или запалителна бомба. Хората лягат на пода. След 15-20 минути започнали да изпълзяват от залата.

Служителите по сигурността не са имали огнестрелно оръжие и не са успели да окажат съпротива.

Други зрители разказват, че са чули кратък автоматичен откос, след което са видели дим и хора, които бягат от залата. Скоро светлините угаснаха. Някой се скри в тоалетната, някой се втурна към изхода.

Десетки линейки и пожарни екипи, полиция, Руската национална гвардия, служители на Следствения комитет и прокуратурата, както и оперативни служители на ФСБ и специални части незабавно се отправят към мястото на инцидента.

Сградата е била отцепена, но вътре е имало силен пожар, който е откъснал част от хората от изходите. По-късно спасителите извеждат около стотина души от мазето. Лекарите им оказали първа помощ, след което ги изпратили в болници в Москва и региона. Все още не е известен точният брой на жертвите.

Според очевидци след стрелбата е имало взрив, а огънят буквално е обхванал цялата сграда.

Пожарникарите не могли бързо да се заемат с работата си, тъй като вътре можело да има въоръжени терористи. Огънят е гасен от хеликоптери, горните етажи са почти напълно изгорели.

Около десет часа вечерта покривът започнал да се руши. Не се съобщава дали в този момент вътре е имало хора или не.

Следственият комитет образува наказателно дело по члена за „Терористичен акт“.

В Москва, както и в областите Истра, Люберци, Курск, Ленинград, Вологда, Тула, Нижни Новгород, Твер, Запорожие и много други руски региони бяха отменени масови събития.

Международната реакция не закъсня. Белият дом заяви, че не вижда признаци за участие на Украйна в терористичната атака. Координаторът на стратегическите комуникации на Съвета за национална сигурност Джон Кърби каза на брифинг за медиите, че разполага само с предварителна информация и очаква разяснения.

Той също така припомни предупреждението на посолството на САЩ в Москва на 8 март за възможни терористични атаки и препоръката американците в Русия да избягват места с голямо струпване на хора.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова подчерта: ако САЩ разполагат с надеждни данни за терористичната атака, те трябва незабавно да бъдат предадени на Москва.

Много държави са шокирани от случилото се и изказват дълбоки съболезнования на семействата на жертвите.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcurrenttimetv%2Fvideos%2F1060431635257267%2F&show_text=false&width=476&t=0" width="476" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар