Home » Свят » Западната част на град Газа се контролира от Израелската армия, заяви Йоав Галант

Западната част на град Газа се контролира от Израелската армия, заяви Йоав Галант

Сподели новината

Западната част от град Газа вече се контролира от Израелската армия, заяви тази вечер министърът на отбраната Йоав Галант.

Източник от египетските сили за сигурност междувременно каза, че евакуацията на ранени хора и чужденци от палестинската територия е била преустановена заради срива на местните комуникационни мрежи, цитирана от БТА.

Галант заяви, че "започна следващата фаза" от израелската военна операция в ивицата Газа. Не предостави подробности, но каза, че израелската армия действа "прецизно и решително".

Операцията в болница "Аш Шифа" в град Газа продължава, съобщи Галант. Той потвърди, че израелската армия е направила "значителни находки" в най-голямото лечебно заведение в палестинската територия.

По-рано днес израелски военен представител каза, че в "Аш Шифа" са били открити командни и контролни центрове на "Хамас", отбелязва ДПА.

Израелската армия междувременно обяви тази вечер, че в постройка близо до болницата е открила тялото на израелска заложничка, "убита от терористите"

"Чакаме да можем да възобновим комуникацията с Газа, за да научим повече за пристигането на ранените, както и на чужденците. И да приемем камионите с хуманитарна помощ", заяви цитираният източник от египетските сили за сигурност.

Представител на Египетския Червен полумесец от своя страна каза, че е загубена връзка с Палестинския Червен полумесец, както и с агенциите на ООН, в ивицата Газа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар