Home » Свят » Започват планирани проверки на о-в Миконос

Започват планирани проверки на о-в Миконос

Сподели новината

Започват планирани проверки на о-в Миконос

 снимка: VioletaBoneva от Pixabay

Инспектори по градско планиране, екологични и финансови инспектори пристигнаха в Миконос, за да проверят големи предприятия, включително ресторанти, плажни барове и хотели с оглед на началото на туристическия сезон. Инспекторите ще одитират и добре известни фирми на острова, които бяха в центъра на вниманието миналата година, търсейки градски, екологични и финансови нарушения.

Миналото лято смесен екип извърши обширни проверки в три кариери, в бившата баритна мина и в кариерите в районите Агрилия и Скайламбела. И на трите места е констатиран незаконен добив от компанията Oikodomiki Mykonou SA. Проверка е извършена и на друго място, превърнато от същата фирма в сметище за отпадъци от строителни работи.

Екипите на инспекцията бяха създадени през март миналата година след нападение срещу археолог от Цикладския ефорат. Първите ешелони посетиха острова през април и регистрираха незаконни дейности в 13 известни плажни бара и ресторанта. Това беше последвано от приключването на одитните доклади – първите два се отнасяха до Principote в Panormos и част от Nammos на плажа Psarou и установиха значителни незаконни градоустройствени планове.

Последваха други одити на известни фирми на острова, като Lohan и Solymar в Кало Ливади, Pasaji в Орнос, Alemagou във Фтелия и други. Всички побързаха да се съобразят незабавно, без да подават възражения, и сами унищожиха незаконните действия в рамките на няколко дни, за да избегнат затварянето, докато Nammos последва примера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар