Home » Свят » Започна най-големият бирен фестивал в света (СНИМКИ)

Започна най-големият бирен фестивал в света (СНИМКИ)

В Мюнхен беше открит най-големият бирен фестивал в света Октоберфест. Той ще продължи до 3 октомври. За това време, според организаторите, ще го посетят над 6 милиона души и ще бъдат продадени над 5 милиона литра бира.

Фестивалът посреща гости за 188-ми път. Провежда се на площ от 34,5 хектара, на която едновременно могат да бъдат 400 000 посетители. Пред поляната на Тереза ​​- така се казва местността, където се провежда събитието, се събраха хиляди хора, за да стигнат първи до Октоберфест. Около 12 000 души работят на фестивала.

За реда се грижат около 500 полицаи и частни охранителни фирми. Повишени мерки за сигурност на Октоберфест има от 2016 г., когато се увеличи терористичната заплаха в Европа. В момента не могат да се внасят раници и големи чанти в зоната на фестивала.

Първият Октоберфест се провежда на 12 октомври 1810 г. по случай сватбата на престолонаследника принц Лудвиг и принцеса Тереза. Впоследствие се провеждаше почти всяка година. Преди пандемията от коронавирус фестивалът е отменян 22 пъти – заради войни, епидемии и хиперинфлацията от 20-те години на миналия век в Германия. Също така беше решено да не се провежда Октоберфест през 2020 г. и 2021 г. поради Covid.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар