Home » Свят » Захарова: Шолц и Сунак не се подчиниха на САЩ и изгледаха интервюто с Путин

Захарова: Шолц и Сунак не се подчиниха на САЩ и изгледаха интервюто с Путин

Сподели новината

Канцлерът на Германия Олаф Шолц изгледа интервюто на журналиста Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин, съобщиха новинарските агенции този уикенд, и го нарече „нелепо“.

„Шолц не се подчини на заповедите на САЩ да не гледа интервюто. Ако той по-често нарушава инструкциите на Белия дом, може и да изведе Германия от кризата“, каза говорителят на МВнР на Русия Мария Захарова пред Комсомолская правда.

Преди да коментираме тази глупост, в ръцете ни веднага попадна бедният Сунак, който, както съобщиха медиите, „говори обидно за интервюто на Путин с Тъкър Карлсън“.

По принцип публикуваната по-горе „диагноза“, поставена на Шолц, почти напълно отговаря на „неподчинението“ на Сунак, който също изгледа интервюто на Путин с Карлсън без разрешение.

Ето, дословно, друго изявление на Мария Захарова:

„Премиерите на Великобритания през последните години са хора със слаба воля, те не изпълняваха волята на народа на Великобритания или дори собствената си, а послушно танцуваха, отнесени от Вашингтон към будоара. Съжалявам".

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков разкри днес някои подробности от подготовката на интервюто. Той отбеляза, че самият журналист Тъкър Карлсън е излязъл с предложение за разговор.

„Виждаме, че американски служители наричат ​​това интервю ненужно и силно препоръчват да не го четете. Те не искат истинският мироглед на Путин да стане достъпен за обикновените американци. Но този път все пак се случва. Не е задушаващо. Светът се промени“, подчерта Песков.

Източник: Комсомолска правда

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар