Home » Свят » Защо Путин все още си мисли, че може да превземе Украйна

Защо Путин все още си мисли, че може да превземе Украйна

Сподели новината

Защо Владимир Путин все още си мисли, че може да спечели и да превземе цяла Украйна? Oboz.ua разкри няколко причини за това.

Последните локални успехи на фронта и намаляването на подкрепата за Украйна вдъхновяват руския диктатор, че все още има достатъчно ресурси за победа, тоест пълното превземане на Украйна, което той търсеше в началото на инвазията.

Руският диктатор остава фокусиран върху постигането на първоначалните си цели чрез продължителна война. Русия има човешки ресурс, а руските енергийни ресурси все още се купуват в света, като всъщност осигуряват средства за продължаване на агресията и въпреки че санкциите работят, те не са толкова ефективни, колкото трябва.

„Музика“ за ушите на Путин е проблемът с американския пакет помощи, заседнал в Конгреса. Дори полските фермери с тяхната блокада на границата вдъхват известна доза оптимизъм на диктатора. В крайна сметка според него това са признаци на умора от война в ЕС.

Ето защо Русия няма да се откаже от максималистичните си цели по отношение на Украйна. Така че изборът пред Украйна и нейните западни партньори е сравнително прост – да се бият изключително до пълното поражение на Русия.

Смята се, че днес руският президент е много по-оптимистично настроен, отколкото преди година, когато украинците успяха да освободят Харковска област и Херсон. Днес оптимизмът му се подкрепя от провала на САЩ да осигурят помощ от 60 милиарда долара и скорошните ограничени победи на фронта.

Руските остарели, все още съветски заводи, макар и технологично да изостават от западните, превишават производствения си капацитет, особено когато става дума за такива необходими неща като артилерийски снаряди.

Путин почти сигурно разчита на завръщането в Белия дом на непредсказуемия Доналд Тръмп, политик, който често възхвалява кремълския диктатор и който може да се опита да принуди Украйна да сключи мирно споразумение, което не би било в неин национален интерес.

Два кървави режима, приятелски настроени към Кремъл – Северна Корея и Иран – помагат на Руската федерация, като активно доставят различни оръжия в доста голям мащаб. А основната причина за оптимизма на Путин е нерешителността на Запада.

Но в Украйна също има надежда, че негативната ситуация за нея днес ще се промени към по-добро – САЩ да решат положително въпроса с финансирането, а вече се вижда и сериозно желание на европейски държави да подобрят позициите си в оказването на помощ. Само при такова развитие на събитията у Путин ще изчезне убеждението, че той ще завладее Украйна.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар