Home » Свят » Зеленски за първи път говори за уволнението на Залужни

Зеленски за първи път говори за уволнението на Залужни

Сподели новината

Президентът на Украйна Володимир Зеленски за първи път публично коментира темата за уволнението на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, предаде агенция УНИАН.

"Това е кадрови въпрос… необходимо е рестартиране, ново начало. Имам предвид нещо сериозно, свързано не с един човек, а с посоката на ръководството на страната, “, каза Зеленски в интервю за Rai1. Зеленски отбеляза, че това предполага ротация на редица държавни ръководители, не само във военния сектор.

От доста време в мрежата се говори, че главнокомандващият на украинската армия може да бъде уволнен. В края на януари се появиха слухове, че мястото на Залужни може да бъде заето от началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната Кирило Буданов.

През последните дни няколко западни медии, позовавайки се на източници в ръководството на страната, съобщиха, че Зеленски е взел решение да уволни Залужни, като се очаква да подпише указа до дни. Към днешна дата обаче Залужни продължава да е главнокомандващ ЗСУ. Смята се, че отношенията между двамата са се влошили през миналата година, когато Залужни каза в интервю за The Economist, че ситуацията на фронта е патова. Сега, пред Rai1, Зеленски призна абсолютно същото.

"Що се отнася до войната на фронта, това е патова ситуация, това е факт, защото имаше закъснения с техниката, а закъсненията означават грешки. Ние се борим срещу терористи, които имат една от най-големите армии в света", каза Зеленски. В същото време украинският президент посочи, че Русия е загубила много кораби.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар