Home » Свят » Зеленски и датската министър-председателка Фредериксен се срещнаха в украинския град Лвов

Зеленски и датската министър-председателка Фредериксен се срещнаха в украинския град Лвов

Сподели новината

Президентът Володимир Зеленски и датският премиер Мете Фредериксен пристигнаха на официално посещение в Лвов, съобщи Зеленски на 23 февруари в канала си в Телеграм.

Преди да участват в работни срещи, двамата лидери посетиха Личаковското гробище, за да отдадат почит на загиналите украински войници.

"Никога няма да забравим героите, които защитаваха нашата независимост, свобода и бъдеще. Вечна слава на всички, които дадоха живота си за Украйна!", заяви Зеленски.

Президентът не разкри темата на предстоящите работни срещи с Фредериксен.

Това е четвъртото посещение на датския премиер в Украйна от началото на пълномащабната война. Преди това тя посети Киев през септември 2023 г., като изнесе реч пред парламента.

От февруари 2022 г. насам Копенхаген е отделил 4,9 млрд. долара за военна помощ и 445 млн. долара за гражданска помощ за Украйна. Дания също така е една от малкото държави, които са обещали да предоставят свои собствени изтребители F-16, за да подсилят военновъздушните сили на Киев.

На 22 февруари датското министерство на отбраната обяви, че ще предостави на Украйна още един пакет за помощ в областта на отбраната на стойност 1,7 млрд. датски крони (около 247 млн. долара). Страната също така сключи 10-годишно споразумение за помощ в областта на сигурността за Украйна.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар