Home » Свят » Зеленски: Путин иска да хвърли вината върху Украйна

Зеленски: Путин иска да хвърли вината върху Украйна

Сподели новината

Руският президент Владимир Путин иска да хвърли вината върху Украйна, каза днес украинският президент Володимир Зеленски във връзка с вчерашната атака край Москва, при която бяха убити много хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Това, което се случи вчера в Москва, е ясно – Путин и останалите негодници се опитват просто да хвърлят вината върху някого другиго", каза Зеленски в традиционното си всекидневно обръщение, след като руски представители намекнаха, че е възможно Украйна да е замесена във вчерашната атака.

Путин може да използва терористите, които изпрати на смърт в Украйна, за да спре тероризма в Русия, каза още Зеленски, имайки предвид сражаващите се в Украйна руски войници.

Това, че Путин мълча 24 часа и после се опита да хвърли върху Украйна вината за вчерашното нападение, беше "абсолютно предсказуемо", каза още украинският лидер.

Въоръжени лица извършиха вчера нападение в концертна зала край Москва, при което бяха убити 133 души. Руският президент Владимир Путин нарече атаката "кървав терористичен акт".

Путин каза в телевизионно обръщение, че са били задържани четиримата преки извършители, които по думите му са се опитали да избягат в Украйна. Световните агенции отбелязват, че руският президент не е предоставил доказателство за твърдението си, че извършителите са се опитали да избягат в Украйна.

Отговорност за нападението пое групировката "Ислямска държава". В канала в "Телеграм" на свързаната с нея "информационна агенция Амак" бе публикувана снимка на четиримата нападатели.

По-рано днес Федералната служба за сигурност на Русия съобщи за задържани 11 души във връзка с нападението, включително четиримата пряко замесени в атаката.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар