Home » Свят » Зеленски: Русия се готви да мобилизира още 300 000 военни до 1 юни

Зеленски: Русия се готви да мобилизира още 300 000 военни до 1 юни

Сподели новината

Зеленски: Русия се готви да мобилизира още 300 000 военни до 1 юни

Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Русия планира да мобилизира 300 000 нови военни до 1 юни, предаде Укринформ.

Още по темата

3 апр 2024 14:05

57

Той заяви това на съвместна пресконференция с президента на Финландия Александър Стуб в Киев.

„Мога да кажа, че Русия се готви да мобилизира 300 000 военни до 1 юни“, заяви Зеленски.

В същото време той отбеляза, че Украйна сега не се нуждае от привикване в армията на 500 000 военни, както се дискутираше на по-ранен етап. След одит, извършен от главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски, беше преценено, че армията не се нуждае от половин милион нови попълнения на този етап.

Зеленски изрази благодарност към Сирски за този одит и добави, че „подходящият брой хора, които не са на фронта, ще бъдат изпратени там“. Но президентът не спомена бройката на хората, които Киев планира да мобилизира тази година. Той каза, че все още няма готовност да каже с точност това. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар