Home » Свят » Изкуствен интелект в социалната мрежа „Екс“ на Илон Мъск

Изкуствен интелект в социалната мрежа „Екс“ на Илон Мъск

Сподели новината

Ще бъде интегриран изкуствен интелект "xAI" на Илон Мъск за социалната мрежа „Екс“. Стартъпът ще бъде достъпен като самостоятелно приложение, заяви Илон Мъск вчера.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Groooook <a href="https://t.co/kuJE4XhJdq">https://t.co/kuJE4XhJdq</a></p>&mdash; Elon Musk (@elonmusk) <a href="https://twitter.com/elonmusk/status/1721042240535973990?ref_src=twsrc%5Etfw">November 5, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Милиардерът добави, че стартъпът е пуснал първия си модел с изкуствен интелект – бот на име Грок, след като в петък го е предоставил на всички абонати на "Екс", които са на план "Премиум плюс".

Стартъпът има за цел да създава инструменти за изкуствен интелект (ИИ), които "да подпомагат човечеството в стремежа му към разбиране и познание", а ботът Грок е създаден да отговаря на въпроси с остроумие. Мъск, който критикува усилията на големите технологични компании в областта на ИИ като изпълнени с цензура, стартира "xAI, наричайки го "максимално търсещ истината ИИ", който се опитва да разбере природата на Вселената.

"Грок има достъп до информация в реално време чрез платформата "Екс", което е огромно предимство пред другите модели", добави Мъск.

Социалната медия "Екс", известна преди като "Туитър", която Мъск притежава, е отделна от xAI, но компаниите работят в тясно сътрудничество. "xAI" работи и с неговия производител на електрически автомобили Tesla и други компании, отбелязва Ройтерс.

Миналата седмица Мъск заяви пред британския премиер Риши Сунак, че според него ИИ е "най-разрушителната сила в историята". Технологията ще може да "прави всичко" и ще превърне заетостта, каквато я познаваме днес, в нещо от миналото, предположи Мъск на първата глобална среща на върха за безопасността на ИИ в Блечли Парк, цитирана от БТА.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар