Home » Свят » Израелската армия: Не очаквайте спиране на огъня, продължаваме ударите по Газа

Израелската армия: Не очаквайте спиране на огъня, продължаваме ударите по Газа

Сподели новината

Израелски правителствен говорител изключи възможността за временно примирие в Газа и опроверга тиражираните в медиите съобщения за евентуално ново споразумение с "Хамас", уредено с чуждестранно посредничество, което да включва спиране на боевете в замяна на освобождаване на заложници, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Що се отнася до тиражираната информация за договорки за примирие, Израел няма да се откаже от унищожаването на "Хамас", връщането на всички заложници и от премахването на заплахата за сигурността на Израел, произтичаща от Газа", заяви на брифинг официалният представител. "Няма да има спиране на огъня. Вече имаше хуманитарни паузи в боевете. Но това споразумение беше нарушено от "Хамас".

Най-малко 210 палестинци са загинали при израелски нападения в ивицата Газа през последните 24 часа, съобщиха контролираните от "Хамас" власти в палестинския анклав, цитирани от ДПА.

Над 380 души са ранени, според разпространеното днес съобщение, с което общият брой на жертвите от началото на войната на 7 октомври става най-малко 25 700.

Данните не могат да бъдат проверени чрез независим източник.

Говорител на палестинските здравни власти заяви, че телата на много от загиналите все още са затрупани под развалините или лежат по улиците. Спасителните екипи не могат да стигнат до тях заради боевете.

През последните дни особено се ожесточиха сраженията в района на южния град Хан Юнис, където Израел си е поставил за задача да разруши голямата подземна мрежа от тунели и да открие командирите на "Хамас".

Палестинският Червен полумесец съобщи днес, че трима души са били убити при израелски атаки близо до една от болниците на организацията в Хан Юнис. Двама души са били ранени.

Израелските бомбардировки и последвалата наземна операция срещу Газа бяха предизвикани от най-жестокото клане в израелската история, извършено на 7 октомври от терористи от "Хамас" и други палестински екстремистки организации. От израелска страна бяха убити 1200 души.

По данни на армията на Израел от началото на сухопътното настъпление в Газа са загинали 220 израелски военнослужещи.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар