Home » Свят » Израел иска да окупира Газа, призна Нетаняху

Израел иска да окупира Газа, призна Нетаняху

Сподели новината

Израел трябва да осигури сигурността в ивицата Газа за „неопределен период“ след края на военните действия. Това мнение изрази премиерът Бенямин Нетаняху в интервю за американския телевизионен канал ABC News.

Водещият попита Нетаняху кой трябва да управлява ивицата Газа след края на войната. „Мисля, че Израел за неопределен период от време ще носи цялостната отговорност за сигурността [в региона], защото видяхме какво се случва, когато ние не го правим. Когато не сме отговорни за сигурността, всичко, което имаме, е скок на терора на Хамас в мащаб, който никога не бихме могли да си представим“, каза Нетаняху.

Нетаняху също така отхвърли идеята за прекратяване на огъня в ивицата Газа, докато не бъдат освободени всички заложници, взети от Хамас. В същото време той позволи обявяването на „тактически паузи“.

Премиерът отбеляза, че Израел вече ги е обявил, за да позволят преминаването на хуманитарни доставки или да изведат хора. Според него общото прекратяване на огъня би попречило на усилията на Израел да освободи заложниците. В средата на октомври президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че групировката Хамас трябва да бъде напълно унищожена. В същото време той отбеляза, че израелската окупация на ивицата Газа би била голяма грешка.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар