Home » Свят » Индия попречи на сомалийски пирати да използват кораба „Руен“

Индия попречи на сомалийски пирати да използват кораба „Руен“

Сподели новината

Индийските военноморски сили попречиха на сомалийски пирати да използват товарния кораб "Руен" за извършване на пиратски действия, съобщи агенция АНИ, цитирана от БТА, като се позова на представители на индийския военен флот.

Плаващият под малтийски флаг съд за превоз на насипни товари е пресрещнат вчера от военен кораб и са били предприети действия в съответствие с международното право, се казва в съобщението и се допълва, че, както се твърди, корабът е открил огън по индийския военен съд, посочва Ройтерс.

Сомалийските пирати, които похитиха "Руен" през декември, може да са го използвали при превземането на товарен кораб край бреговете на Сомалия тази седмица, плаващ под бангладешки флаг, заяви вчера военноморската мисия на ЕС за охрана на мореплаването в района.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар