Home » Свят » Индия преустановява издаването на визи за Канада

Индия преустановява издаването на визи за Канада

Сподели новината

Индийският център за обработка на визи за Канада спря работа след напрежението, което възникна между двете страни след изказването на канадския премиер Джъстин Трюдо, че Индия може да е замесена в убийството на канадски гражданин.

Канадският премиер изрази "достоверни твърдения" за участието на Индия в убийството на активиста за независимост на сикхите, Хардееп Сингх Ниджар, който беше застрелян пред храма в Индия през юни.

В резултат на това Индийският Център за кандидатстване за виза в Канада обяви, че издаването на визи ще бъде спряно от 21 септември.

Канадската дипломатическа мисия в Индия заяви, че всички нейни консулства в Индия са отворени и работят, но се извършва оценка на безопасността на дипломатите, след като някои от тях получиха заплахи в социалните мрежи.

Индийското външно министерство издало нови препоръки за пътуване, предупреждавайки индийските граждани, пътуващи до Канада, да бъдат внимателни поради "растяща дейност, насочена срещу индийците, и политически покровителствени престъпления на омраза".

Въпреки напрежението, Канада остава атрактивна дестинация за индийски туристи и студенти, предаде БТА.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар