Home » Свят » Камала Харис: Готова съм да служа на страната си

Камала Харис: Готова съм да служа на страната си

Сподели новината

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис изрази готовността си да служи на страната си в интервю за "Уолстрийт джърнъл". Този коментар идва в ключов момент, когато дебатът относно възрастта на президента Джо Байдън отново се разгоря, предава Франс прес и БТА.

"Готова съм да служа на страната си. В това няма никакво съмнение", казва 59-годишната демократка, като увери, че всеки, който види нейната работа, "си прави извода, (че) тя е напълно способна да ръководи".

Интервюто, както пише американското издание, е публикувано днес, но е било взето два дни преди публикуването миналия четвъртък на унищожителни коментари на американски прокурор за паметта на 81-годишния Джо Байдън.

Робърт Хър, специалният прокурор, отговарящ за разследването на случая с класифицираните документи, задържани от американския президент, прекрати делото, като се аргументира, наред с другото, че съдебното жури не би било склонно да осъди "възрастен човек с лоша памет". Тези коментари разтърсиха предизборната кампания, девет месеца преди президентските избори през ноември, които вероятно ще изправят Джо Байдън срещу 77-годишния бивш президент републиканец Доналд Тръмп.

Всички допитвания сочат възрастта на демократа като основен негов недостатък в очите на избирателите, които се съмняват в способността му да поеме втори мандат.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар