Home » Свят » Ким Чен-ун и Сергей Шойгу обсъдиха засилването на военното сътрудничество

Ким Чен-ун и Сергей Шойгу обсъдиха засилването на военното сътрудничество

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обсъди с руския министър на отбраната Сергей Шойгу практически въпроси, свързани със засилването на военното сътрудничество между КНДР и Русия, предаде Ройтерс, като се позова на информация на севернокорейската новинарска агенция КЦТА.

В рамките на посещението си в Русия Ким инспектира вчера руски стратегически бомбардировачи, свръхзвукови ракети и бойни кораби, като беше придружен от Сергей Шойгу, отбелязва Ройтерс.

Ким и Шойгу "обмениха конструктивните си мнения по практически въпроси, свързани със засилването на стратегическата и тактическата координация, сътрудничеството и взаимния обмен между въоръжените сили на двете страни, както и по въпроси на националната сигурност и сигурността", се казва в информацията на КЦТА.

Ким инспектира и Тихоокеанския флот на Русия, който разполага с ядрени подводници, и похвали приноса на руския флот за гарантирането на мира в региона, изтъква КЦТА.

По-рано този месец Северна Корея пусна на вода първата си тактическа ядрена подводница, припомня Ройтерс.

Източник: БТА

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар