Home » Свят » Командващият сухопътните войски на Украйна: Пробихме руската отбрана

Командващият сухопътните войски на Украйна: Пробихме руската отбрана

Неотдавнашното превземане на източните села Андреевка и Клишчеевка позволи на украинските сили да извършат пробив на руските линии близо до опустошения град Бахмут, заяви в пост в "Телеграм" командващият сухопътните войски на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

"Тези селища, на пръв поглед малки, бяха важни елементи в отбранителната линия на противника, която се простираше от Бахмут до Горловка", написа Сирски, имайки предвид града на около 40 км от Бахмут.

"В резултат на успешните действия на нашите войски отбранителната линия на противника, която той се опита да затвори, като хвърли в боя всички налични резерви, бе пробита", добави той. Сирски заяви, че руските войски все още се опитват да си върнат загубените позиции в района на Бахмут и боевете там са тежки. Той не даде повече подробности.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар