Home » Свят » Корейският полуостров е на ръба на ядрена война

Корейският полуостров е на ръба на ядрена война

Сподели новината

Корейският полуостров е на ръба на ядрена война, предупреди Северна Корея, предаде Франс прес, съобщи БТА.

Предупреждението бе отправено от постоянния представител на Северна Корея в ООН Ким Сон. Той каза, че Корейският полуостров е на ръба на ядрена война заради необмислените действия на САЩ. "Непредпазливите действия и продължаващата истерия на САЩ и на техните съюзници относно ядрена конфронтация водят Корейския полуостров към една военна ситуация на ръбата ядрената война", заяви Ким Сон в реч пред Общото събрание на ООН.

Той разкритикува политиката на Вашингтон в Североизточна Азия, каза, че това води до опасна ситуация, която е в резултат на действията на САЩ, които се опитват да постигнат своите хегемонистични амбиции с всички средства, като подценяват севернокорейската мощ.

Според севернокорейския представител отговорност за опасната ситуация имат и управляващите сили в Южна Корея, които се опитват да наложат ядрена война срещу неговата страна. Сеул е обсебен от доброволното си подчинение на САЩ и от братоубийствена конфронтация, добави севернокорейският дипломат.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар