Home » Свят » Кулеба направи странно изказване за загубените украински територии

Кулеба направи странно изказване за загубените украински територии

Сподели новината

В Русия коментират, че външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е направил странно изказване относно загубените украински територии. Това се случва 2 години след началото на пълномащабната война, започната от Русия на 24 февруари 2022 г.

Украинският външен министър Кулеба каза в интервю за ABC, че позициите, загубени от украинските въоръжени сили, не са от стратегическо значение. „Наистина загубихме територия“, призна първоначално той, но това, по думите му, „няма стратегическо значение за цялостната стабилност на фронтовата линия“, пише mk.ru.

По-рано този месец след ожесточени боеве руската армия успя да превземе град Авдеевка, давайки огромен брой жертви. Руските окупатори продължават да извършват настъпателни действия, опитвайки се максимално да се възползват от критичната липса на боеприпаси в украинската армия.

Вчера в Одеса (на пресконференция с германската външна министърка Аналена Бербок) Кулеба отправи критики, като каза, че ако Германия и Западът не бяха гледали на Украйна през призмата на Русия от началото на украинската независимост и ако бяха приели страната му в ЕС и НАТО, то тогава тази война никога нямаше да се случи.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар